További posztok

Így védd a babádat tudatosan: mosható pelenka és leszoktató bugyi!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Így védd a babádat tudatosan: mosható pelenka és leszoktató bugyi!

Kis emberekként is sokat tehetünk a környezetünkért – még akkor is, ha nem úgy tűnik. 2021-ben csak Magyarországon 92.000-nél több gyermek született. Gondolj csak bele, hogy hány baba születik a világon, aki eldobható pelust használ? Hányszor cserélik ki a szüleik naponta? Mennyi eldobható pelus kerül a szemétbe körülbelül 3 év alatt, mire szobatiszta lesz a gyermek?

Megsúgom: körülbelül egy tonnányi használt és eldobott pelusról van szó. Ha mindenki kiváltaná az eldobható dolgokat, már azzal rengeteget tehetnénk a környezetünkért és a természetes anyagokkal a baba bőréért is. Szerencsére ma már sokan tesznek így. Vajon te leszel a következő?

Mosható pelenka – természetes, környezetbarát és babakímélő

Tudatosan szervezed az életedben felmerülő dolgokat, mint például a táplálkozás, mozgás, tisztítószerek, kozmetikumok, környezetbarát termékek? Nézzük meg, hogyan válaszd ki a pelus mennyiségét és a betéteket!

Egy nap egy babát átlagosan 5-9-szer kell átpelenkázni, ami sok mindentől függ. Élete első napjaiban és gyakori bekakilás és bepisilés esetén többször kell; ha már nagyobb és kevesebbet tevékenykedik a pelusba, akkor elég kevesebbszer. Ez egy napra 7 db, ha átlagolod. Most érdemes átgondolnod, hogy hány naponta szeretnéd kimosni őket? Ha a mosási napok számát megszorzod a napi használt pelusok számával (pl: 3 nap x 7 db), akkor megkapod, hogy 3 naponkénti mosással minimum 21 darab pelenkára van szüksége a babádnak. Ha pedig biztosra mennél, akkor érdemes még néhány biztonsági tartalékot is eltenni szükség esetére.

Hogyan válassz pelust? A zsebes mosható pelenka nemcsak gyengéd a baba bőréhez, de hosszabb időtávra nézve költséghatékonyabb és környezettudatosabb eldobható társainál. Ráadásul bonyolult választási folyamata sincsen, hiszen egyetlen mérete a gyermek növekedéséhez igazítható (4-15 kg testsúlyig).

Hogyan válaszd ki a megfelelő pelenkabetétet? A mosható szénszálas bambusz betét és a mosható mikroszálas betét is elérhető webáruházunkban. A kettő közötti különbség leginkább a szárításban keresendő. Ha csupán a lakáson belül tudsz szárítani, akkor mindkét típus ajánlott. Ha viszont kültéren is lehetőséged van a teregetésre, akkor elsősorban a bambusz javasolt. Mindkét típus jó nedvszívó képességgel rendelkezik és tökéletesen illeszkedik, így babád is kényelmesen érezheti magát!

Leszoktató bugyi – a haladóknak!

Lassanként szobatiszta lesz a kicsi, de még nem teljesen sikerül? Nem probléma, hiszen a leszoktató bugyival bátran próbálgathatja a szobatisztaság felé vezető utat! De figyelj oda arra, hogy amíg még nem jelzi a gyermek a pisilési szándékát, addig még érdemes a pelusnál maradni. A leszoktató bugyi ugyanis csak a kisebb balesetek esetén nyújt védelmet. Éjszakára plusz rétegként a mosható pelenkabetétet is belerakhatod, így nagyobb biztonsággal marad száraz a környezete.

Hogyan válaszd ki a megfelelő leszoktató bugyit? Alapvetően kétféle méretet tartunk webáruházunkban: 10-13 és 13-15 kilós gyermekek számára. Amennyiben a gyerkőc az egyik vagy a másik súlyba tartozik, akkor az ahhoz tartozó leszoktató bugyira lesz szükségetek. Az anyaga teljes mértékben pamut, így a bőréhez is kellemesen viszonyul.

Fontos számodra a babád bőrével kompatibilis anyagok használata és a környezetvédelem? Látogass el webáruházunkba, ahol most számos újdonsággal találkozhatsz!

Kategória: