További posztok

Zero Waste, azaz környezetbarát termékek a mindennapokban

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Környezetbarát termékek használatával nemcsak a környezetünket, de az egészségünket is megóvhatjuk. A természet által reprodukált természetes anyagok ugyanis szépen lebomlanak a használat után, valamint nem tartalmaznak az egészségre ártalmas vegyületeket. De hogy milyen mindennapos tisztálkodáshoz használatos dolgokat válthatsz ki? Cikkünkben sorra vesszük ezeket, így remek képet kaphatsz arról, hogy hogyan csempészd be a fürdőszobádba a környezetvédelmet!

Pengeéles kérdés: mi legyen az eldobható borotva helyett?

Akár egy elegáns rose gold, akár egy vagány éjfekete borotvaszett mellett döntesz, mindenképpen tudnod kell róla néhány dolgot. Az eldobható borotvákkal rendkívül sok műanyaghulladékot termelünk, aminek csak az vethet véget, ha Zero Waste üzemmódra váltunk.

A fent nevezett borotva a fém test miatt rendkívül tartós; zárt fésűs megoldásával pedig megkímél a kellemetlen vágásoktól. Ráadásul a szett tartalmaz még egy környezetbarát anyagokból készült borotvaszappant, ami segít a bőrt fiatalosan és ragyogóan egészségesen tartani. A Zero Waste borotvapamacs pedig segít felpuhítani a bőrt: így hosszan tartó végeredményt biztosít. A szett része még egy környezetbarát utazótasak, és 2-3 hónapra elegendő penge is.

A fültisztító pálcika is lecserélhető bambuszra

Sokan észre sem vesszük a fültisztító pálcikát, hiszen annyira kicsi és jelentéktelennek tűnő műanyag van benne. Azonban indulj ki abból, hogy te mennyi fültisztítót használsz el egy évben, és szorozd fel például Magyarország lakosságával. Bizony: ez legalább 365 000 000 darab pálcikát jelenthet egy évben, ha mindenki csak egyetlen darabot használ el naponta. De van, aki a sminktartót, billentyűzetet, számítógép belsejét is ezzel tisztítja.

Tehát jelentős mennyiségű műanyag hulladék keletkezik, aminek a lebomlási idejét már mindenki ismeri. Éppen ezért fontos, hogy kiváltsd a műanyag pálcikákat bambusz vattapálcikákra. Zero Waste, tehát könnyen lebomlik, ráadásul minél több természetes anyaggal veszed körbe magad, annál inkább csökkentheted a szervezetedre ható káros anyagokat és a mikroműanyagok bejutását is. Sőt: a bambusz sokkal jobban mutat a fürdőben is!

Remek szívószál alternatíva a Zero Waste szalmaszál!

Ha próbáltad már Zero Waste módon helyettesíteni a remek tulajdonságokkal rendelkező szívószálat, akkor bizonyára sokat szenvedtél már ezekkel. A papír hamar elázik, ráadásul a sűrű, tejes shake-ek szinte fel sem jönnek a pohárból, akármennyire is szívod. A tészta talán jobbnak tűnhet, de ennek is megvan a furcsa íze.

Ha eleged van a próbálkozásból, akkor találd meg a kedvenc alternatívád szívószál ügyben: a szalmaszálat. Ez egy természetes mezőgazdasági melléktermék, amit nyugodtan használhatsz hideg vagy meleg italokhoz, ráadásul sokkal tartósabb, mint a papír. Biztonságosan használható az ételekhez, higiénikus, de használat után mégsem terheli a környezetet.

Mivel még a csomagolásnál is figyelünk a természetességre és a környezetvédelemre, ezért újrahasznosított és lebomló csomagolóanyagban kapod meg a termékeinket. Ha számodra is fontos a környezet védelme, válogass kedvedre termékpalettánkból, hiszen folyamatosan várunk újabbnál újabb különlegességekkel!

Kategória: