További posztok

Újévi méregtelenítés

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Az ünnepek után érdemes rövidebb-hosszabb méregtelenítéssel kezdeni az újévet. Nagyon sok étel, ital és módszer létezik, amelyekkel segítjük emésztőrendszerünket, valamint méregtelenítő szerveink, a máj és a vese munkáját.

Melyek azok a gyógynövények, amelyek segíthetnek? Esténként kortyolgass májvédő máriatövis teát. A borsmenta fokozza az epe kiválasztását, a mezei zsurló és a nyírfalevél teája a vese munkáját segíti.

Emellett nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy sokat kell inni! A legegyszerűbb a csapvíz fogyasztása. Ezt egészítheted ki a gyógyteákkal, levessel. A cukrozott, szénsavas italokat csak kivételes, ünnepi alkalmakkor fogyaszd, ne legyenek mindennaposak.

Az ünnepek után beiktathatsz egy-egy napot, amikor kizárólag zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztasz. Általában véve is érdemes csökkenteni a húsfogyasztásodat, ami nemcsak környezettudatosabb életmódhoz vezet, de emésztő- és kiválasztó szerveid számára is óriási megkönnyebbülést jelent.

Fontos lépés, ha eddig nem sportoltál rendszeresen, legfőbb ideje elkezdeni! Meg fogod tapasztalni, milyen csodálatos hatásai vannak: tele leszel energiával, bőröd friss és üde lesz, az alakod pedig karcsúbb és feszesebb. Az izzadásnak köszönhetően sok méreganyag távozik szervezetedből, hiszen a bőr is egy kiválasztó szerv. Mindegy milyen sporttal kezded, a lényeg a rendszeresség.

Sportolás után nem is lehetne jobb kikapcsolódás, mint egy lazító fürdő. Használj Himalája fürdősót vagy illatos fürdőbombákat.

https://kinkanatural.hu/?product=himalaja-furdoso-keverek-muskatli-es-grapefruit-illoolajjal

Smoothie recept:

250 ml mandulatej vagy más növényi tej, 1 érett banán, 1 csésze bébispenót, 1 fél alma, 1 evőkanál chiamag, csipet őrölt fahéj, pici vaníliakivonat

Kategória: