Szénszálas bambusz betét – 3 rétegű

Szénszálas bambusz betét – 3 rétegű

Ár:

1899 Ft

M méret

 

Készleten

Biztonságos fizetés bankkártyával

Leírás

Szénszálas bambusz mosható betét.

Patenttal rögzíthető, mosható betét.  A bambusz szénszálas réteg meggátolja a szagok terjedését, és nagyon jó nedvszívó képességű.

Az eldobható betétek egészségtelenek, nagyban megterhelik környezetünket,  rengeteg  le nem bomló szemetet termelünk velük. Műanyagból készülnek, viselésük közben  jelentősen elszaporodhatnak a baktériumok, és még kellemetlen szagot is árasztanak.

Ezek helyett használhatsz már mosható betéteket is, amelyek nyáron is kényelmes viseletet biztosítanak, bőrhöz érő felülete természetes anyag, ami lélegzik, nem vált ki irritációt.

Méret: (M) 25,5*17cm

Anyaga:

– nyomott mintás nedvességzáró Pull,

– 1 rétegű mikroszálas anyag,

– 1 rétegű szénszálas bambusz,

3 rétegű

 

(Közepes vérzésre, éjszakai használatra)

Kézműves termék, így kisebb méretbeli eltérések előfordulhatnak. Mivel mindegyik egyedi készítésű, maradék anyagok felhasználásával készült így többnyire 1-2 darab áll csak rendelkezésre adott mintákból. A minta választása nem lehetséges, véletlenszerűen kerül kiszállításra!
A betétek csomagolásmentesek.

A termék előnyei:

  • Mosható és újrahasználható
  • könnyen tisztítható
  • erős légáteresztő és felszívó képességű
  • szuper puha szövet, kényelmes és bőrbarát,

Első használat előtt:

A bambuszból készült betéteket minimum 5x  kell kimosni az első használat előtt, hogy elérjék maximális nedvszívó képességüket. Mosások között szárítsuk meg őket.

 

Mivel mossunk?

Használt betétet hideg vízzel átmossuk és marhaepe szappannal kimossuk, öblítjük és száradni hagyjuk.

 

Mit ne használjunk:

– enzim, foszfát, 5%-nál nagyobb szappan tartalmú mosószereket,
– szappant
– fehérítőt
– öblítőt
– ecetet (az ecetsav szétmarja a bambusz szálakat)
– klór tartalmú fertőtlenítőt

Ezek tönkreteszik az anyagot, eltömítik, ill. filcszerű réteget képezhetnek az anyag felszínén, ami megakadályozza a nedvszívást. Ha ilyet tapasztalunk, akkor célszerű a betétet többször tiszta vízben kimosni 40 fokon, vagy egy éjszakát áztatni. A sok víz kimossa a szálak közül a mosószermaradványokat. A bambusznak a CELLULÁZ enzim az ellensége. A legtöbb mosószerben megtalálható. Az anyag “romlása” szerencsére nem 1-2 alkalom után következik be, hanem hosszabb távon, tehát ha hónapokon keresztül a nem megfelelő mosószerrel mossuk.
Ha valaki szereti az illatos mosott ruhákat, akkor az tehet 1 csepp illóolajat (pl. teafa olaj, amely egyben fertőtlenítő hatással is bír) a mosószerhez.

Szárítógépben nem szárítható.

Várható élettartam megfelelő használat mellett 3-5 év.