További posztok

Miért használjunk kézműves (Zero Waste) termékeket a bőrápoláshoz?

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Az egészség az első és legfontosabb, hiszen ezt az egyet nem cserélhetjük el. Azonban a Zero Waste termékek használatával nemcsak a bőröd egészségére, hanem a környezetedre is vigyázhatsz. Cikkünkben megmutatjuk, hogy miért olyan fontos, hogy kézműves termékeket használjunk bőrünkre a nagyüzemi helyett!

Arcmaszk a környezeti hatások ellensúlyozására

Környeztünk levegőszennyezettsége sajnos megnövekedett az elmúlt évtizedekben, ami a bőrödet is érintheti. De mit tehetsz annak érdekében, hogy tisztán tartsd? Alakíts ki egy bőrápolási rutint, és legalább heti egy alkalommal segítsd arcbőröd megtisztulását.

Adetoxikáló és arctisztító maszkmegtisztítja bőrödet a szennyezőanyagoktól és az elhalt hámsejtektől. Az aktívszén és teafaolaj tartalom antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatást eredményez, miközben a C-vitamin-tartalom segít a bőr rugalmasságának megőrzésében. Ha te is fontosnak tartod a Zero Waste szemléletet, akkor a krém maradványainak eltávolításához a mosható arctisztító párnáinkat ajánljuk.

De mitől szárad ki a bőröd?

Beszélhetünk a téli fagyos hidegről, az őszi vagy tavaszi szeles esőről, vagy akár napégésről is; mind-mind kiszárítja a bőrödet. Ráadásul az így keletkezett mikrorepedéseken át kórokozók juthatnak a bőr hámrétegébe, ahol gyulladásos folyamatokat indíthatnak el.

A regenerálást érdemes természetes alapanyagokkal kezdeni. Arcápolással rengeteget tehetsz arcbőröd egészségéért, például feltehetsz egyhidratáló arcmaszkot bőröd vízháztartásának helyreállításához. A kézműves termékben található hyaluronsav fontos összetevő, ami hidratálja, feszesíti, valamint puhává és rugalmassá teszi bőrödet; így ellensúlyozva a környezeti hatásokat. A zöld alga kivonata pedig regeneráló és fiatalító hatású. A maszkot felviheted kézzel is, de ha szükséged van segítségre, akkor eldobható helyett Zero Waste mosható párnáthasználj erre.

A Zero Waste szemlélet a környezettudatosságért

Belegondoltál már, hogy mennyi mindent vásárolsz meg feleslegesen? Mennyi szükségtelen csomagolást dobálsz ki egy-egy vásárlás után? A Kinka Natural webáruházában figyelünk erre, hiszen termékeink csomagolásaiból igyekeztünk elhagyni a műanyagot.

Ilyenek például a Zero Waste jegyében megszületett kézműves arcápolási, arctisztító és bőrápolási termékek, amiket a KinkaNatural is forgalmaz. A bőrápolás során fontos a természetes anyagok használata, hiszen testünk elsődleges védvonaláról beszélünk.

Ilyen termékünk például a kígyópálma rostjaiból készült, szennyezőanyag-mentes szivacs szív. De vannak olyan mosható arctisztító párnáink is, melyek megelőzik az egyszer használatos hulladék felhalmozódását. A kézműves termékek használatával pedig hazai vállalkozókat is segítesz!

A műanyag nemcsak a környezetünkre van rossz hatással, mint például a lehetetlen lebomlás vagy a mikroműanyagok bekerülése az óceánokba. Sajnos a te szervezetedbe is bőven jut ezekből, ha nem figyelsz oda. Törekedjünk együtt arra, hogy a környezettudatosság mellett az egészségtudatosság is fontos szerepet játsszon az életünkben!

Kategória: