További posztok

Környezettudatosság bambusz termékekkel

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Mindannyian ismerjük azokat a rémisztő képeket, amelyeken műanyag-hulladékoktól szenvedő állatokat látunk. A World Wildlife Foundation (WWF) tavalyi jelentéséből tudjuk, hogy akár 5 gramm, azaz egy teljes bankkártyányi mikroműanyag kerülhet a szervezetünkbe hetente. És persze tudatában vagyunk annak is, hogy a műanyagoknak már az előállításukhoz is kőolajra van szükség. Cserébe persze sokoldalúan felhasználható anyagokat kapunk… de vajon van-e, ami kiváltja a használatukat? 

Ilyen termék lehet a bambusz.

Webshopunkban is találsz ilyen termékeket.

Ha körülnézünk otthonunkban, mindenhol műanyag van, de a háztartási cikkek nagy részét bambuszra cserélhetjük: bambusz fogkefék és fogmosópoharak helyettesíthetik a műanyagokat, bambusz szívószálakat is használhatunk műanyag szívószálak helyett, de a fülpiszkáló helyett is választható bambusz alapanyagú. 

Mi is a bambusz?

A bambuszok egyébként a pázsitfűfélék családjába tartoznak, átlagban 3-10 m-ig nő, de van olyan faja is,a mi 20 méteres magasságig megnő.

Érdekesség, hogy a bambusz szára már az első évben kifejlődik a végleges méretére, utána már csak az állaga változik még 4-5 évig. Ekkor kell learatni.

Üreges jellege, nagy szakítószilárdsága tökéletes alapanyaggá teszi az házak építésétől kezdve akár hidakéig, emellett például a fákhoz képest könnyebben telepíthető és gyorsabban is növekszik.

A kínaiak élete a bambusz nélkül jóval nehezebb lenne ma is, hiszen használati tárgyaik, kosaraik, játékaik, hangszereik, fegyvereik, dísztárgyaik, hagyományos közlekedési eszközeik mind-mind jórészt bambuszból készülnek, sőt kerítéseket, hidakat, házakat építenek, és bútort készítenek belőle.

Bambusz termék vásárlásával mi magunk is egyszerűen hozzájárulhatunk a felelős fogyasztáshoz!

Kategória: