További posztok

Bőrünk védelme

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Arcunk/bőrünk (fény)védelméről

Az alapos, ugyanakkor gyengéd napi arctisztítás és ápolás segít, hogy bőrünk szép és egészséges maradjon.

Korábban már írtunk Nektek a tavaszi arcápolási rutin kapcsán a bőrápolás lépéseiről. Ezt egy kicsit, továbbgondolva, kiegészítve így a mindennapos hózáporokat elnézve, fontos, hogy bőrünk védelmét kiegészítsük és a napi rutin részét képezze a fényvédelem is.

A hatékony fényvédelemnek kulcsfontosságú szerepe van a bőr egészségének megőrzésében. Különösen fontos akkor, ha a bőr érzékeny, így jobban ki van szolgáltatva a napsugárzás bőrkárosító hatásának. Naponta néhány perc a napon segíti az egészséges D-vitamin termelést, de arcbőrünk gyakran több órán át is ki van téve az UV-sugaraknak.

Számos nappali arckrém már tartalmaz fényvédő faktort, ha ez kevés lenne és magasabb FF-ra van szükség, egy megbízható naptej helyettesítheti a nappali arckrémet.

A túl sok UV-sugárzás az egyik fő oka a bőr idő előtti öregedésének és nem utolsó sorban a bőrrák kialakulásának is. Az arcbőr fokozottabban ki van téve az ártalmas UV-sugaraknak, ezért fogékonyabb a napsugárzás bőrkárosító hatására, mint a testünk más részein lévő bőr. Természetesen, óvjuk és védjük bőrünket mindenhol, ahol nap éri.

A gyerekek bőre nagyobb odafigyelést és különleges védelmet igényel, figyeljünk rájuk fokozottan.

A rendszeres szűrés mindenkinél fontos. Évente legalább egyszer érdemes bőrgyógyásszal ellenőriztetni, de akinek nagyszámú, szabálytalan formájú és pigmentációjú anyajegye van, annak félévente is ajánlott felkeresni a szakorvost. Mindennemű elváltozás esetén orvoshoz kell fordulni!!

Vigyázzunk magunkra!🌞

Kategória: